Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Als je op mijn site terecht bent gekomen dan ben je op zoek naar een manier om jouw kind te helpen. Je bent op zoek naar een therapeut die jouw kind weer in balans kan brengen.

Uit ervaring weet ik dat het vaak heel lastig is om de juiste hulp te vinden. Waar moet je met welke klacht naar toe? Je hebt veel gesprekken op school, en de leerkrachten doen ontzettend hun best maar het gewenste resultaat blijft uit. Als ouder is het ontzettend moeilijk om te zien dat je kind het moeilijk heeft. Ook leerkrachten gaat het echt aan het hart.

Achter faalangst en onzekerheid zitten vaak overtuigingen als: “Ik kan het niet”, “Ik ben dom”, “Ik ben slecht in lezen” enz. Deze overtuigingen belemmeren het kind om optimaal te presteren. Ze mogen geen fouten maken van zichzelf uit angst om te falen. Ze verkeren in een statische mindset. Als ik de overtuigingen en het negatieve gevoel weghaal is er ruimte voor deze kinderen om een groeigerichte mindset te ontwikkelen. Een mindset waarbij kinderen het belang zien van fouten, en ook echt voelen dat fouten maken een kans is om te leren! Kinderen durven weer om hulp te vragen bij de leerkracht en nemen weer controle over hun eigen leerproces.

Ook kan het zijn dat je kind een traumatische ervaring heeft opgedaan. Denk aan: de dood van een dierbaar persoon, een ziekenhuisopname, seksueel misbruik, een ongeluk etc.

Mijn aanpak is praktisch, oplossingsgericht en meestal kortdurend. Ik werk met kinderen vanaf 5 jaar en jongeren in het voortgezet onderwijs. Als ouder mag je bij de eerste klopsessie aanwezig zijn als jullie dat beiden prettig vinden. Mijn ervaring is namelijk dat kinderen beter naar hun gevoel toe kunnen als ik alleen met kinderen werk. Kinderen willen hun ouders vaak “beschermen” voor verdriet en zorgen.

Het is belangrijk dat je kind zelf zijn of haar probleem wil oplossen. Hou er rekening mee dat de therapie om die reden misschien niet kan doorgaan.

To Top